Johan Larsson

Om bloggar, internet och annat.

DN är inte ”störst” i bloggosfären

Posted by johan på 1 november, 2007

Apropå mitt tidigare inlägg om att bloggar.se inte fick vara med (egentligen få den självklara förstaplatsen) i Primelabs/Twinglys rapport över ”mest länkade webbsidor”…

DN.se är med god marginal bloggarnas mest länkade mediewebbplats.
dn.se, DN störst i bloggosfären

Jag anser att bloggar.se är både en ”webbsida” och en ”mediewebbplats”. Jag är däremot inte så konspiratorisk att jag tror att Primelabs aktivt tagit bort bloggar.se från topplistan för att det är reklam för en annan bloggportal. Den enkla förklaringen verkar vara att de helt enkelt har ”glömt bort” sajten.

Att min gamla blogg även saknas på topplistan över teknikbloggar är inte hela världen…

Uppdaterat: Några intressanta grafer…

bloggar-dn-svd.pngbloggar-dn-svd2.png

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

6 svar to “DN är inte ”störst” i bloggosfären”

 1. Etiketter och länkar delar syntax men inte semantik.

  Mvh
  Martin Källström

 2. johan said

  Om vi pratar semantik så handlar det egentligen om “uppmärksamhet” och inte länkar. Bloggar.se får IMHO mer “uppmärksamhet” än ex. DN och borde därmed inte glömmas bort i sammanställningar över bloggosfären.

 3. […] DN är inte “störst” i bloggosfären […]

 4. Pelle said

  Martin: Så om det skulle utvecklas ett mikroformat för tidningsnyheter enligt liknande format som för etiketter så skulle inte det gillas?

  Mikroformaten berikar länkarna – men ingen behöver länka till Bloggar.se för att få indexerade etiketter. Man kan likväl länka till Technorati eller en sida på sin egen blogg.

  Anledningen att folk länkar till Bloggar.se är till skillnad mot Twinglys sajter faktiskt inte bara för att de ska kunna bli indexerade utan för att de vill länka till Bloggar.se – vem som helst kan sluta med det och ändå få sin blogginlägg länkade från Bloggar.se.

  En länk till Bloggar.se väger alltså egentligen tyngre än en till DN.se för det finns inget alternativ för att bli indexerade av Twingly och det tack vare att länken inte är nödvändig för semantiken…

 5. […] har lanserat den andra versionen av Twingly Report Sweden, vilket, som vanligt, ger intressanta diskussioner i bloggvärlden. Här kan du ladda ned […]

 6. enkla z said

  Dock, så gillar jag dagens nyheters sätt att presentera twingly-blogg-listan under artiklarna: Högsta och mest synliga positionen får den mest länkade och lästa bloggkommentaren, vilket passar fint om man gillar att sätta spektakulära och fantasifulla rubriker till sina inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: