Johan Larsson

Om bloggar, internet och annat.

johanlarsson.wordpress.com

Posted by johan på 30 oktober, 2007

Då och då funderar jag på att lägga ner min blogg.

Det beror till stor del på tre saker…

 • De flesta inläggen känns negativa
  Tvärtemot vad jag kanske framstår som på min blogg så är jag nästan konstant jovialisk och glad IRL. Men det som får mig att sätta mig ner och slösa tid på ett blogginlägg är allra mest saker som jag irriterar mig på eller de tillfällen när min personliga åsikt avsevärt skiljer sig från den breda massan (ex. kliande utslag från min hajp-allergi). Jag ska försöka blogga lite mer om ex. tjänster/initiativ jag gillar (det finns många), men jag tycker det är viktigare att jag skriver vad jag tycker när jag verkar vara ensam om det istället för när jag är en av hundra personer med samma åsikt.
 • Det är ofta lång tid mellan inläggen
  Visst är det kul när folk hör av sig och undrar varför jag inte har skrivit något på ett tag, men när/om jag skriver flera inlägg under en period så vill jag inte att folk ska förvänta sig att det alltid kommer att vara så.
 • Inläggen blir aldrig helt perfekta eller rättvisande
  Jag kan sitta och pilla med små ändringar i inlägg i flera timmar. Ändå kommer inläggen aldrig bli så bra eller rättvisande som de skulle kunna ha blivit om du och jag t.ex. hade pratat om samma sak ansikte mot ansikte. Jag kommer att glömma bort att skriva något eller nyansera någon detalj. Ibland missförstår någon mig totalt. Dessutom så bör man tänka på att inläggen är en färskvara. Det går säkert att gräva upp saker jag har sagt tidigare och sätta det i kontrast mot vad jag säger nu. Men det är bara naturligt – mina åsikter genomgår en utveckling. Det jag tycker idag kanske jag inte tycker imorgon då jag har lärt mig något nytt.

Till slut slutar det ändå nästan alltid med samma slutsats; det är jäkligt kul att lätt kunna sprida vad man tycker. Däremot bestämde jag mig för ett tag sedan för att flytta bloggen från knuff.se/johan. Dels för att det är jobbigt att bygga bloggverktyget själv (och därmed uppfinna hjulet igen), dels för att jag inte vill att mina personliga åsikter ska förknippas med tjänsten knuff.se. Jag har flera bollar i luften och mina åsikter är just mina personliga åsikter.

Min blogg ligger numera på johanlarsson.wordpress.com. Gamla RSS-flöden har pekats om så flytten borde vara helt smärtfri. Nu kan du även kommentera mina inlägg direkt så släpp loss din konstruktiva kritik. Jag är långt ifrån felfri.

Andra bloggar om: , ,

Annonser

Ett svar to “johanlarsson.wordpress.com”

 1. jag tycker att dina inlägg ändå är viktiga – trots att du själv känner att det är gnäll hela tiden 😉
  Vi vet alla vilket jobb du lägger ner för vår skull, så känn ingen press att blogga – vi hänger här iallafall 🙂

  kram och en trevlig kväll,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: